Landelijke Open Imkerijdag – zaterdag 8 juli op Het Weitje

Zaterdag 8 juli openen de Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Ook imkerij van-de-baanhoek (Sliedrecht) , imkerij de Beesbosch (Sliedrecht) , Bijenboerin Belinda (Hardinxveld-Giessendam) en imkerij Giessen pracht (Giessenburg) doen hier gezamenlijk aan mee. Dit gaat gebeuren op Natuurspeeltuin Het Weitje aan de Sluisweg 131 in Hardinxveld-Giessendam. Iedereen is welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

De imkers geven uitleg over hoe ze honingbijen houden, er staan een aantal soorten kasten en korven. Tevens geven ze uitleg over solitaire bijen, wespen en hommels. Er wordt, indien de bijen meewerken, ter plaatse honing geslingerd en kan de vers gewonnen honing worden geproefd.

Ook wordt voorlichting geven over bijvoorbeeld: hoe een bijenhotel kan worden gemaakt (welke materialen hiervoor nodig zijn), wat geschikte bloemen zijn om te zaaien, wat te doen wanneer een bijenzwerm in de tuin hangt en nog meer.

Er is die dag ook de mogelijkheid om minimaal 15 soorten verschillende soorten honing te proeven en ook te kopen, uiteraard is de honing uit de eigen bijenstal ook te koop. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid gratis een eigen potje honing van 50 ml te vullen van de geslingerde honing die dag.

Comments are closed.