Als het terrein te nat is door hevige regenval gaat de speeltuin niet open. Tenzij er een geplande activiteit is. (kinderfeestje, schoolreisje)

________________

Loon- en Verhuurbedrijf Gebr. de Jong biedt de helpende hand bij aanleg boomgaard


De nieuwe aanwinst van Gebr. de Jong

De vrijwilligers van natuurspeeltuin Het Weitje zijn nog steeds druk bezig met de voorbereidingen om een bijenverblijf op de speeltuin tot stand te laten komen. Uiteraard staat de veiligheid van de kinderen daarin voorop, daarom is er voor gekozen om het verblijf aan de rand van ons terrein te bouwen. Bijen vliegen dan direct van de speeltuin vandaan zonder dat er problemen kunnen ontstaan.

Om voor voldoende voeding voor de bijen te zorgen bij ons bijenverblijf, hebben de vrijwilligers er voor gekozen een stuk nog braakliggend terrein om te vormen naar een boomgaard, dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Het terrein moest worden opgehoogd met 60 kub!!! grond. Na overleg met Jasper de Jong werd dit binnen één week gerealiseerd, iets waar de vrijwilligers Gebr. de Jong zeer dankbaar voor zijn.

De afgelopen jaren heeft o.a. Geb. de Jong  en vele andere bedrijven binnen Hardinxveld al zoveel vrijwillig gedaan voor natuurspeeltuin Het Weitje dat we ons wel eens afvragen hoe het de speeltuin was vergaan als zij er niet waren geweest om ons de helpen.

Comments are closed.