Als het terrein te nat is door hevige regenval gaat de speeltuin niet open. Tenzij er een geplande activiteit is. (kinderfeestje, schoolreisje)

________________

Vliegende start voor het bijenonderkomen/ voorlichtingscentrum

Natuurspeeltuin Het Weitje start in 2012 met de verbouwing van het oude “varkenskot” van de voormalige kinderboerderij tot een bijenonderkomen/ voorlichtingscentrum. Deze keer dus een project voor zowel de natuur als de jeugd. Vanwege de grote bijensterfte wil de natuurspeeltuin zijn steentje bijdragen door ruimte te bieden aan imkers. Daarnaast kunnen de kinderen de bijen en imker in hun bijenonderkomen op veilige afstand benaderen en alles leren over hun fascinerende werk. Het bestuur van de natuurspeeltuin is daarom ook erg blij met de opbrengst van €500 die de rommelmarkt, georganiseerd door de Schoutsweer heeft opgebracht. Een fantastisch initiatief voor jeugd en natuur. Heeft u ook een goed idee om dit project te steunen dan kunt u dit melden via hetweitje@gmail.com

2012 IS HET JAAR VAN DE BIJ

…  en daar zijn goede redenen voor:

  • Onze voedselvoorziening is voor een belangrijk deel afhankelijk van de bestuivende arbeid van bijen.
  • In de afgelopen jaren is er een onrustbarende bijensterfte in Nederland.
  • Omdat het Nederlandse landschap qua aanbod van bloemen sterk is verschraald, zijn vele soorten wilde bijen in gevaar.

We hopen dat het Jaar van de Bij de broodnodige aandacht voor de honingbij én wilde bijen zal opleveren.

Zie ook de website http://www.jaarvandebij.nl

Comments are closed.