Als het terrein te nat is door hevige regenval gaat de speeltuin niet open. Tenzij er een geplande activiteit is. (kinderfeestje, schoolreisje)

________________

Naar de speeltuin!

Op televisie: NED 2: do 14 oktober 2010 21:30

De herfstvakantie breekt aan, de kinderen mogen naar buiten! Maar waar naar toe? Generaties lang was dat de speeltuin. Begin 20e eeuw bedacht als afleiding voor stadskinderen, tegenwoordig onderworpen aan strenge veiligheidseisen.

Het televisieprogramma Andere Tijden van 14 oktober aanstaande is geheel gewijd aan het speeltuinwerk. Er worden beelden getoond van de speeltuin van vroeger, maar ook van nu. Vooral het veiligheidsaspect wordt sterk belicht. Diverse mensen komen aan het woord zoals voormalig ontwerper Arie Bezemer en NUSO-medewerker Cees Kramer. Zie ook: Andere Tijden over de gevaren van draaimolens, klimrekken en wipkippen.

Speeltuin Het Weitje in vroeger tijden.

Comments are closed.