Natuurspeeltuin?

________________
Als het terrein te nat is door hevige regenval gaat de speeltuin niet open. Tenzij er een geplande activiteit is. (kinderfeestje, schoolreisje)

Valtraining voor kinderen op basisscholen

Omdat kinderen steeds dikker worden en minder buitenspelen, hebben ze valtraining nodig. Dat vindt de stichting Consument en Veiligheid, die zo snel mogelijk vallessen gaat aanbieden op basisscholen in Nederland, schrijft het AD dinsdag.

De training is ontwikkeld in samenwerking met Yos Lotens, valpedagoog en schrijver van diverse boekjes zoals ‘Vallen en Opstaan’ en ‘Opvoeden door Stoeien’. Lotens: “Cijfers van Consument en Veiligheid laten zien dat kinderen vaak ernstig letsel hebben als gevolg van een val. Bewegingsachterstand en onkunde bij kinderen ten aanzien van valtechnieken spelen daar een belangrijke rol in. Ik ben ervan overtuigd dat het op een veilige manier leren vallen veel ernstig letsel kan voorkomen”.

Stuntkids
In samenhang met de valtraining is de website stuntkids.nl gemaakt waar kinderen op een speelse manier leren wat ze kunnen doen om een ernstige val te voorkomen. Stan de Stuntman geeft kinderen drie belangrijke boodschappen mee: gebruik bij skaten en skateboarden de juiste beschermingsmiddelen, laat je tijdens het spel niet opjutten door vriendjes en vriendinnetjes en zorg dat je je rond maakt als je valt.

Klik hier voor een valtraining op jouw school.

Comments are closed.