Natuurspeeltuin?

________________
Als het terrein te nat is door hevige regenval gaat de speeltuin niet open. Tenzij er een geplande activiteit is. (kinderfeestje, schoolreisje)

Bijenonderkomen feestelijk geopend

Na maanden van noeste arbeid was het 18 augustus zover. Het bijenverblijf werd feestelijk geopend door oud-wethouder Teun Sluimer. Dit bijenverblijf is tot stand gekomen met vele hulp. In het bijzonder bedanken we Rabobank Merwestroom, Kringloopwinkel De Circel, Rommelmarkt Schoutsweer, Loon- en Verhuurbedrijf Gebr. de Jong, J van Hoornaar Hekwerken, Gemeente Hardinxveld en Pieter Timmer Timmerwerken.

Een reactie van Teun Sluimer in het Kompas.

Teun Sluimer op 19-08-2012 17:20
Zes jaar geleden was kinderboerderij en speeltuin het Weitje een troosteloze bedoening.De dierenverblijven voldeden niet meer aan de toenemende eisen. De speeltoestellen waren niet veilig meer en de gemeente besloot de zaak te sluiten. Geldgebrek was de voornaamste oorzaak. Wat jarenlang een plaats was waar de jeugd veel plezier aan beleefde was een verlaten gebied geworden. Een aantal jonge buurtbewoners was dit een doorn in het oog. Zij vroegen toestemming aan de gemeente om er iets aan te doen, Iets?, ja wat dan? Een milieuvriendelijke speeltuin met water, bloemen, planten, bomen. En nog zo wat. De gemeente gaf de ruimte onder voorwaarde dat er regelmatig overleg zou zijn en dat het openbaar terrein was waar iedereen toegang had. Eerste aanpak was het terrein vrij maken van restanten van kinderboerderij en speeltuin. Tonnen beton werden verwijderd. Gelukkig kwam er hulp. Familie Van den Berg stelde materiaal beschikbaar. Jasper de Jong stuurde niet alleen zijn zonen, maar ook graafmachines. Subsidie van vooral Rabo Bank. Maar vooral het uithoudingsvermogen en de doorzetting van de buurtbewoners. Zes jaar lang iedere zaterdag en vele vrije dagen hard werken. Het is prachtig geworden. Ga kijken, en wees trots op wat onze burgers op eigen initiatief en met geweldig doorzettingsvermogen tot stand hebben gebracht.

Oh ja! U kunt donateur worden

Comments are closed.